Riisipuuro kermalla.!

Olen itse jo kauan tehnyt riisipuuron Marttojen ohjeella, johon tulee kermaa. (En nyt millään löytänyt netistä Marttojen ohjetta, mutta heidän sivultaan olen ohjeen aikanaan katsonut.) Itse käytän sujuvasti ruokakermaa, vaikka muitakin kermoja voi käyttää todella hyvin.

Ohje:
8 dl vettä
2 dl puuroriisiä
2 dl ruokakermaa (15%/1 prk)

Keitä riisi vedessä. Kun vesi on imeytynyt riisiin lisää kerma, ja huuhtele purkki pienellä määrällä vettä ja lisää sekin puuron sekaan. Keitä hiljalleen. Kun kerma on imeytynyt ja on sopivan paksuista, mausta suolalla.

Tällä ohjeella riisipuuro ei todellakaan pala pohjaan, ja on todella hyvää. En enää aijo palata tavalliseen ohjeeseen, jossa käytetään punaista maitoa. Kermalla puuro maistuu niin hyvältä. Toki jos joku on puuron tehnyt maitoon ja tarjoaa tätä, niin toki syön hyvällä ruokahalulla, kuten aina. 😊 Itse kun olen jonkin ohjeen todennut hyväksi, niin en siitä enää hevillä muuta ja ala tekemään toisella tapaa.

Muutenkin meillä syödään riisipuuroa ympäri vuoden melko säännöllisesti. Ja puuron päälle meillä laitetaan joko voita/margariinia tai kaneli~sokeria. Mutta aika usein kumpaakin. Ei ainoastaan joulu aikaan. Toisinaan tai harvakseltaan on sitten puuron jämästä/lopusta saatettu tehdä karjalanpiirakoita, jos inspiraatiota on ollut.

Kommentit