Joulukinkun paistaminen ruiskuoressa.

Vielä joitakin vuosia sitten kun meilläkin ruokapuoli jouluna oli perinteinen eli laatikot ja itse paistettu joulukinkku sekä muuta, niin kinkku paistettiin leivinuunissa ruiskuoren alla. Me saatiin aikanaan summittainen ohje tutultamme, joka aina näin joulukinkun teki.

Eli noin 10 kilon kinkkuun saa hyvin uppoamaan noin 1kg ruisjauhoja. Kulhoon kylmää vettä ja ruisjauhoja, jotta siitä tulee taikinamainen, ja saa sitten pysymään kinkun päällä. Ja ruistaikina levitetään käsin koko kinkun päälle niin että se jää pysymään siihen. Paiston jälkeen kannattaa kinkun antaa jäähtyä, niin (veistä käyttäen) kuori lähtee irti isompina ja pienempinä paloina. Kuori suojaa kinkkua paiston ajan kuivumiselta ja palamiselta.

Kuvat jotka omista kuvamuistoistani tähän löysin, niin on mitä on, mutta antavat tuntumaa ja suuntaa mitä tarkoitan.


Kommentit